Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 20. jún 2024Meniny má Valéria
< sekcia Regióny

Hornonitrianske múzeum pripravilo dvojdňový program

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Súčasťou programu bude i oficiálne otvorenie druhého ročníka výtvarnej súťaže Farebný svet výstav o májovú noc prežitú v múzeu.

Prievidza 19. septembra (TASR) - Hornonitrianske múzeum v Prievidzi sa i tento rok pripojí k Dňom európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD). Pre návštevníkov pripravilo na 28. a 29. septembra výstavy, súťaž i pohľad do konzervátorskej dielne. Informovalo o tom na svojom webe.

"Dvojdňový maratón kombinovaných aktivít sa bude niesť v znamení novootvorenej výstavy Z pravekých morí horného Ponitria, ktorá predstavuje fosílie stavovcov i bezstavovcov z rôznych geologických období hravou, náučnou i tvorivou formou," načrtlo múzeum.

K ďalším sprievodným podujatiam bude podľa neho patriť pohľad do tajomnej, inak celoročne verejnosti neprístupnej konzervátorskej kuchyne, ale i pripravovaná putovná výstava štvorice múzeí Ľudia a poklady lužickej kultúry o severozápadnom Slovensku na prelome bronzového a železného veku. Súčasťou programu bude i oficiálne otvorenie druhého ročníka výtvarnej súťaže Farebný svet výstav o májovú noc prežitú v múzeu, do ktorej sa môžu zapojiť žiaci prvého stupňa základných škôl v okrese Prievidza.