Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Malé detské ihriská v Prievidzi nahradia veľké centrálne

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Obnove detských ihrísk a športovísk predchádzala v mesiacoch apríl a máj výmena piesku v pieskoviskách na sídliskách a v materských školách.

Prievidza 26. júla (TASR) - Pozostatky niektorých detských ihrísk a športovísk likvidujú v týchto dňoch v Prievidzi pracovníci mestskej spoločnosti UNIPA. Dôvodom je nielen ich nefunkčnosť, ale i nová koncepcia mesta, podľa ktorej malé detské a už nevyhovujúce ihriská nahradia veľké centrálne.

"Pracovníci v mnohých prípadoch odstraňujú už len samostatne stojace poškodené bránky, stĺpiky či iné pozostatky ihrísk, často ohrozujúce bezpečnosť detí," konkretizoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

UNIPA, spol. s r. o., vykonávala v prvej polovici tohto roka na základe miestnej obhliadky a spracovanej fotodokumentácie pasportizáciu preliezačiek a športových zariadení v meste. Na základe zistených informácií bol stanovený ďalší postup opráv športovísk. "Pasportizácia slúži na presné zdokumentovanie ich technického stavu a bezpečnosti. Po odstránení starých a nevhodných komponentov na športoviskách budú niektoré veľmi poškodené časti vymieňané za nové, postupne bude obnovené aj vyznačenie hracích plôch. Viaceré ihriská, vzhľadom na ich znehodnotenie, budú úplne vyradené z prevádzky," vysvetlil Ďureje.

Mesto v tomto smere zmenilo koncepciu a na miesto malých detských ihrísk ide budovať veľké centrálne. "Chceme docieliť, aby postupne malo každé sídlisko jedno veľké centrálne ihrisko spĺňajúce všetky bezpečnostné normy. Už v týchto dňoch sa začala výmena poškodených dielov na detských ihriskách a obnova ich náterov," doplnil Ďureje.

Obnove detských ihrísk a športovísk predchádzala v mesiacoch apríl a máj výmena piesku v pieskoviskách na sídliskách a v materských školách.

V Prievidzi je celkovo 31 detských ihrísk.