Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Lávku ponad železnicou v Prievidzi čiastočne zrekonštruujú

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Lávka sa nachádza v staničnom priestore Železničnej stanice Prievidza v ochrannom pásme železničnej trate Prievidza - Nitrianske Pravno

Prievidza 29. septembra (TASR) - Mesto Prievidza zabezpečí čiastočnú rekonštrukciu lávky pre peších ponad železnicu. Práce budú zahŕňať zosilnenie poškodených častí oceľovej konštrukcie. Ako informovala radnica, v týchto dňoch vyhlásila výzvu na predloženie cenovej ponuky.

Lávka sa nachádza v staničnom priestore Železničnej stanice Prievidza v ochrannom pásme železničnej trate Prievidza - Nitrianske Pravno. "Potreba jej rekonštrukcie vyplynula z prehliadky, ktorá odhalila statické nedostatky oceľovej konštrukcie," priblížila radnica.

Ak by mesto k rekonštrukcii a zosilneniu rámových častí lávky podľa nej nepristúpilo, muselo by do budúcna obmedziť jej využívanie. Pre zvýšenie bezpečnosti a udržanie životnosti lávky odborníci odporúčajú, aby mesto v blízkej budúcnosti realizovalo celú opravu premostenia. "V súčasnej dobe je vypracovaná projektová dokumentácia, ktorá rieši sanáciu poškodenej mostovky lávky, sanáciu oceľovej konštrukcie a obnovu náterového systému. Obsahom tejto skrátenej časti je zosilnenie poškodených časti oceľovej konštrukcie pridaním dodatočných prvkov," popísala radnica.

Celý proces teraz podľa nej pokračuje vyhlásením výzvy na predloženie cenovej ponuky, následne výberom zhotoviteľa a nakoniec samotnou realizáciou. Predpokladaný termín ukončenia a odovzdania diela naplánovalo mesto na december 2023. Predpokladaná hodnota zákazky je 8068 eur bez dane z pridanej hodnoty.