Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prievidza chce zvýšiť bezpečnosť pri kruhovej križovatke na Pílach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Počas celej doby prác nebude podľa nej ohrozená bezpečnosť, plynulosť a prejazdnosť cestnej premávky na miestnych komunikáciách.

Prievidza 6. júna (TASR) - Samospráva Prievidze plánuje zabezpečiť debarierizáciou chodníkov a doplnenie osvetlenia pri kruhovej križovatke na Ulici S. Chalupku a Ulici J. Kráľa. Stavebnými úpravami sleduje zvýšenie bezpečnosti chodcov v lokalite sídliska Píly. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha.

Radnica v tomto období zverejnila výzvu na predkladanie cenových ponúk na realizáciu stavebných prác. "Požiadavky na stavebné úpravy vychádzajú z potrebných opatrení na zaistenie bezpečného pohybu občanov so zníženou schopnosťou pohybu a orientácie," skonštatoval Snoha.

Projekt počíta s debarierizáciou chodníkov, ktoré budú stavebne upravené na výškové napojenia na existujúce komunikácie, ako i s odstránením existujúcej dlažby na osadenie prvkov pre nevidiacich a slabozrakých. "V rámci zvýšenia bezpečnosti sa doplní osvetlenie priechodu pre chodcov LED svietidlami osadenými na stožiari a strmeňovom výložníku na existujúcom stĺpe verejného osvetlenia, ktoré budú zodpovedať požiadavkám platných noriem," priblížil ďalej Snoha.

Investícia podľa neho zahŕňa i búracie práce v podobe skrátenia existujúceho ostrovčeka. Plocha ostrovčeka po úprave bude približne 8,6 štvorcového metra.

"Projektovú dokumentáciu dalo mesto vypracovať v minulom roku a tak, ako sme plánovali, v prvej polovici tohto roka by sme chceli začať aj s realizáciou,"
ozrejmila vedúca odboru stavebného poriadku, výstavby a životného prostredia mestského úradu Andrea Nikmonová.

Počas celej doby prác nebude podľa nej ohrozená bezpečnosť, plynulosť a prejazdnosť cestnej premávky na miestnych komunikáciách.