Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidza má obnovený symbol historickej cesty Magna Via

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Kráľovsko-cisárka poštová cesta už od 16. storočia spájala regióny veľkej časti Európy aj dnešného Slovenska a Prievidza je práve jedným z miest, kadiaľ viedla, uviedol viceprimátor Ľuboš Jelačič.

Prievidza 3. októbra (TASR) - Mesto Prievidza má obnovený symbol historickej kráľovskej poštovej cesty Magna Via. Novú žulovú dlaždicu s vygravírovaným logom tejto cesty osadili pred mestským domom v uplynulých dňoch, mesto ju dostalo od predsedu občianskeho združenia Magna via Jozefa Húsku na konci minulého školského roka. Informoval o tom hovorca Prievidze Michal Ďureje.

Kráľovsko-cisárka poštová cesta už od 16. storočia spájala regióny veľkej časti Európy aj dnešného Slovenska a Prievidza je práve jedným z miest, kadiaľ viedla, spomenul viceprimátor Ľuboš Jelačič.

"Pretože si ctíme históriu a sme na ňu patrične hrdí, mám úprimnú radosť z toho, že tento malý symbol bude našim obyvateľom i návštevníkom Prievidze nielen pripomínať históriu, ale ich zároveň viesť k ďalšiemu poznávaniu krás našej krásnej krajiny v srdci Európy," dodal Jelačič.