Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prievidžan s kosákom v ruke zaútočil na svoju expriateľku

Ilustračné foto Foto: TASR

Obvinenému Rudolfovi za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky

Prievidza 24. marca (TASR) - Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil poverený policajt z Obvodného oddelenia z Prievidze 23-ročného Rudolfa z Prievidze. Prievidžan sa ešte minulý týždeň 18. marca večer vyhrážal svojej 18-ročnej priateľke, po tom ako mu oznámila, že sa s ním rozchádza. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Muž sa najskôr s mladou ženou začal hádať, potom ju fyzicky napadol a to tak, že ju dlaňou udrel do tváre. Vulgárne jej nadával a potom vybral spod oblečenia kovový kosák, ktorým mieril na poškodenú. Mladá žena pred Rudolfom začala utekať. Bežal za ňou a neustále na ňu kričal, že ju zabije. Poškodená sa bála, že by jej bývalý priateľ svoje vyhrážky mohol aj splniť," priblížila Antalová.

Ako doplnila, poverený príslušník spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného, tento sudca Okresného súdu v Prievidzi aj akceptoval a v piatok 21. marca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Obvinenému Rudolfovi za tento skutok hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," upozornila.