Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Desať občianskych projektov má záujem o finančnú podporu od Prievidze

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

O financie sa uchádza i projekt Horná Nitra - región našich detí, v rámci ktorého chcú jeho predkladatelia vydať publikáciu o prírodných a kultúrnych zaujímavostiach regiónu.

Prievidza 3. októbra (TASR) - O financie z rozpočtu mesta Prievidza sa v rámci aktuálneho ročníka participatívneho rozpočtu uchádza desať občianskych projektov. Aktivity, ktoré samospráva podporí financiami, vyberú obyvatelia počas hlasovania v novembri. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Dotáciu na svoje aktivity, sociálne poradenstvo, priamu prácu s deťmi v centre pre deti a rodiny a pomoc v teréne chce získať Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, ktorá v Prievidzi pôsobí viac ako 20 rokov. Mládežnícka basketbalová akadémia chce za mestské financie umožniť deťom vo veku od piatich do 12 rokov plnohodnotný tréningový proces.

O financie sa uchádza i projekt Horná Nitra - región našich detí, v rámci ktorého chcú jeho predkladatelia vydať publikáciu o prírodných a kultúrnych zaujímavostiach regiónu. Občianske združenie Mladý ochranár prírody Prievidza plánuje rozšíriť oddychovú zónu v mestskom parku, zabezpečiť revitalizáciu priestranstva pri piknikovej zóne či doplniť búdky na hniezdenie vtáctva.

Dobrovoľníci z mestskej časti Hradec majú záujem za mestské financie obnoviť interiér miestnej Kaplnky Božského Srdca Ježišovho tak, aby mohla slúžiť na príležitostné sviatosti, akými sú krst alebo svadba. Priniesť osvetu, ako aj praktické cvičenia pre majiteľov psov má za cieľ projekt Pes v meste, ktorý sa rovnako uchádza o dotáciu.

Mobilný hospic sv. Lujzy chce za financie zabezpečiť tlač informačných letákov o službách, ktoré poskytuje, rovnako brožúrky o starostlivosti v domácom prostredí. Integrácia detí zo zdravotným a mentálnym postihnutím do odborného vyučovacieho procesu zameraného na tanec je cieľom projektu Tanec nás spája baletnej školy La Pointe.

Otvoriť záhradu v Prievidzi širokej verejnosti chce Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny v Prievidzi. Financie z mestského rozpočtu chce získať i mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu Prievidza na skultúrnenie a revitalizáciu areálu Lúkovica.