Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidza obnoví vyučovanie v školách a školských zariadeniach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Mesto obnovuje prevádzku materských škôl, s výnimkou materskej školy na Ulici M. Mišíka, školských klubov detí a zariadení školského stravovania pre deti a žiakov materských a základných škôl.

Prievidza 20. februára (TASR) – Mesto Prievidza obnoví od pondelka (22. 2.) vyučovanie a prevádzku v školách a školských zariadeniach, v ktorých to umožňujú aktuálne platné predpisy. Informoval o tom hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Doplnil, že mesto obnovuje prevádzku materských škôl, s výnimkou materskej školy na Ulici M. Mišíka, školských klubov detí a zariadení školského stravovania pre deti a žiakov materských a základných škôl. "Prezenčné vyučovanie obnovuje na prvom stupni v základných a materských školách, na druhom stupni pre skupiny piatich žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia. Obnovuje sa aj individuálne vyučovanie v Základnej umeleckej škole L. Stančeka pre žiakov prvého stupňa základných škôl, okrem vyučovania predmetov spev a hra na dychový nástroj," uviedol Ďureje.

Neotvorí sa Materská škola na Ulici M. Mišíka. "Deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre môžu navštevovať Materskú školu na Nábreží sv. Cyrila. Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 je do 1. marca 2021 vrátane zatvorená Materská škola na Ulici J. Matušku a aj dve triedy materskej školy v Základnej škole s materskou školou na Malonecpalskej ulici," dodal hovorca mesta.

Na dištančnom vzdelávaní ostávajú aj naďalej žiaci druhého stupňa základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prievidza. "Podmienkou účasti detí a žiakov na prezenčnej forme vyučovania je splnenie výnimiek zákazu vychádzania podľa uznesenia Vlády SR," upozornil Ďureje.