Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prievidzkí poslanci hľadajú názvy pre mestské detské ihriská

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Mesta sa podľa neho dotknú opatrenia v podobe označovania a pomenovania ihrísk.

Prievidza 14. februára (TASR) - Samospráva Prievidze hľadá mená pre detské ihriská, ktoré spravuje mesto. Úlohu zverila výborom mestských častí. Pomenovaním ihrísk reaguje na aktuálne platnú súvisiacu legislatívu.

"Nové pravidlá na úseku detských ihrísk a bezpečnosti na nich sa veľmi nedotknú mesta Prievidza alebo našich ihrísk. Máme ich vybudované s bezpečnostným certifikátom. Cítime však, že spôsobia komplikácie predovšetkým rôznym súkromným prevádzkovateľom detských ihrísk," načrtol hovorca mesta Michal Ďureje.

Mesta sa podľa neho dotknú opatrenia v podobe označovania a pomenovania ihrísk. "Správca detských ihrísk Technické služby mesta Prievidza kontaktoval príslušné výbory volebných obvodov s tým, aby práve tieto pomenovali ihriská v ich obvodoch. Prešlo to do aktivity poslancov a my to budeme rešpektovať," doplnil.

Prostredníctvom ankety na sociálnej sieti začala vyberať mená pre detské ihriská v správe mesta poslankyňa Kvetoslava Ďurčová. Tá si podľa svojich slov spravila i prieskum medzi mladými obyvateľmi. "V našom volebnom obvode ide o osem ihrísk. Mne sa nápad s pomenovaním celkom páči, lebo keď sa to zaužíva, budeme presne vedieť, o ktoré konkrétne ihrisko ide," vysvetlila.

Mesto má v správe približne 40 ihrísk.