Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Prievidza rozdelí medzi päť občianskych projektov 25.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Hlasovať za jednotlivé projekty mohol každý, kto má trvalé či prechodné bydlisko v meste Prievidza a dovŕšil vek nad 15 rokov.

Prievidza 10. januára (TASR) - Mesto Prievidza podporí financiami v rámci ďalšieho ročníka participatívneho rozpočtu päť občianskych projektov. Medzi zámery prerozdelí 25.000 eur. Rozhodlo o tom hlasovanie verejnosti počas novembra 2023. Projekty získali dohromady 3402 hlasov. Informoval o tom referent kancelárie primátorky mesta Dalibor Snoha.

"Po sérií verejných informačných stretnutí, zbere projektových žiadostí, verejného zvažovania a fáze rozhodovania sa blížime do realizácie tohto participatívneho rozpočtu," skonštatovala vedúca sekretariátu primátorky mesta Diana Šurkalová Dušeková.

Úspešné projekty budú ich autori podľa nej realizovať počas celého tohto roka. "Sme vďační každému, kto si našiel čas a akoukoľvek formou prispel k nápadom, ktoré skvalitnia život obyvateľom nášho mesta," podotkla.

Hlasovať za jednotlivé projekty mohol každý, kto má trvalé či prechodné bydlisko v meste Prievidza a dovŕšil vek nad 15 rokov. Každý mohol odovzdať hlasy až piatim zámerom. Výsledky boli ovplyvnené aj verejným zvažovaním, ktoré malo na celkovom výsledku podiel 20 percent.

Financie z rozpočtu mesta získajú projekty Ľudia v parku, ktorého cieľom je rozšíriť oddychovú zónu v mestskom parku i 4 labky v meste v podobe osvety, ako aj praktických cvičení pre majiteľov psov. Radnica podporí i ďalší ročník charitatívneho podujatia Beh pre mobilný hospic, tiež projekt Agátový háj, pre kultúru raj, ktorý zahŕňa kompletnú výmenu lavíc a stolov v amfiteátri v Malej Lehôtke. Z mestského rozpočtu vybudujú autori projektu Mariánska hradná cesta náučný chodník medzi miestom pôvodného Prievidzského hradu, parkom Skotňa a skalným otvorom pod Mariánskym vŕškom.