Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Športujúca mládež bude môcť sledovať extraligové zápasy zadarmo

Ilustračné foto Foto: TASR

Financie na zakúpenie permanentiek pre mladých športovcov vyčlenila samospráva Prievidze vo svojom rozpočte.

Prievidza 18. októbra (TASR) - Členovia mládežníckych športových basketbalových a volejbalových tímov v Prievidzi budú môcť navštevovať zápasy svojich seniorských kolegov zadarmo. Financie na zakúpenie permanentiek pre nich vyčlenila samospráva Prievidze vo svojom rozpočte.

S ponukou zvýhodnených balíkov permanentiek sa na mesto obrátili zástupcovia seniorských celkov basketbalu a volejbalu, ktoré pôsobia v najvyšších slovenských súťažiach. "Nám záleží na tom, aby bola naša športujúca mládež motivovaná k dosiahnutiu čo najlepších výsledkov aj sledovaním kvalitných seniorských zápasov. Preto bol nákup permanentiek zapracovaný do návrhu zmeny rozpočtu aj pre rok 2017. Poslanci ho podporili, a tak sme mohli kúpiť permanentky pre mládež," uviedla prievidzská primátorka Katarína Macháčková.

Samospráva verí, že aj takýmto spôsobom prispeje k zvýšenému záujmu mládeže o aktívne trávenie voľného času a zároveň spropaguje oba extraligové športy - volejbal i basketbal, ktoré sa v Prievidzi hrajú na vysokej úrovni, dodal Branislav Bucák, predseda komisie športu v Prievidzi.

Mesto Prievidza tento rok podporilo VK Prievidza a BC Prievidza aj priamymi finančnými dotáciami.