Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Prievidzi začali s opravami výtlkov na území mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Pri oprave výtlkov využívajú pracovníci naskladnený asfalt, ktorý sa aplikuje technológiou infražiarenia.

Prievidza 11. januára (TASR) - Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) začali s opravami výtlkov na komunikáciách na území Prievidze ešte na prelome rokov. Umožnilo im to teplé počasie. Prioritou opráv sú najvyťaženejšie komunikácie, ale aj ulice, ktoré sa do harmonogramu opráv zaradili na základe podnetov obyvateľov. Informoval o tom referent kancelárie primátorky Dalibor Snoha.

"V novom roku TSMPD začali s opravami výtlkov na Lúčnej ulici, ale opráv sa dočká aj Hornonitrianska cesta, Ulica energetikov, Medzibriežková ulica, Ulica stavbárov, Športová ulica, Košovská cesta či Cesta Vladimíra Clementisa," konkretizoval Roman Bartoš z TSMPD.

Pri oprave výtlkov využívajú pracovníci naskladnený asfalt, ktorý sa aplikuje technológiou infražiarenia. "Táto metóda nevyžaduje žiadne zarezávanie do existujúceho asfaltového povrchu," podotkol Snoha.

Oprava podľa neho spočíva v tom, že asfalt v okolí výtlku sa nahreje pomocou infražiaričov na vysokú teplotu, následne sa povrch naruší a výtlk sa vyplní novou asfaltovou zmesou, do ktorej je pridaná regeneračná emulzia. Následne sa výtlk zhutní. "Vysoká teplota zaručuje prepojenie medzi starým a novým asfaltom," dodal Snoha.