Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prievidza upozorňuje na podvodnú SMS o karanténe pre nový koronavírus

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

RÚVZ potvrdil, že v súvislosti s epidemiologickou situáciou bolo nariadené zatvorenie dvoch prevádzok predajní zmrzliny v Prievidzi.

Prievidza 1. júla (TASR) - Samospráva Prievidze upozorňuje verejnosť na podvodnú SMS správu, ktorá sa šíri medzi obyvateľmi a vydáva za oficiálnu správu mesta. Hovorí o potrebe dodržania domácej karantény v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu pre zákazníkov predajní zmrzliny. Informovala o tom webová stránka mesta.

"Mesto Prievidza ani Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Prievidza so sídlom v Bojniciach v súvislosti s epidemiologickou situáciou neadresovali 1. júla obyvateľom žiadnu textovú správu. Samospráva ani RÚVZ nevydali správu o potrebe zostať v domácej karanténe pre zákazníkov dvoch prevádzok predajní zmrzliny," uviedla samospráva.

RÚVZ zároveň potvrdil, že v súvislosti s epidemiologickou situáciou bolo nariadené zatvorenie dvoch prevádzok predajní zmrzliny v Prievidzi, a to pri budove Gymnázia Vavrinca Benedikta Nedožerského a pri budove vysokej školy - detašovaného pracoviska Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity.

"Aktuálne informácie o opatreniach prijatých v súvislosti so šírením nového koronavírusu nájdu obyvatelia na internetovej stránke www.korona.gov.sk a na stránke Úradu verejného zdravotníctva SR www.uvzsr.sk," dodala radnica.