Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Prievidzi rozsvietili vianočný stromček

Vianočný stromček na Námestí slobody v Prievidzi 5. decembra 2013 v podvečerných hodinách spolu s Mikulášom rozsvietilo niekoľko stoviek ľudí. Ešte predtým však malí i veľkí obyvatelia mesta pomohli Mikulášovi rozsvietiť vianočnú výzdobu pri Kostole Najsvätejšej Trojice a absolvovali s ním sprievod so sviečkami až na spomínané námestie. Mikulášskym sprievodom sa v Prievidzi začali oslavy Vianoc. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Radnica tiež pripravila pre Prievidžanov prekvapenie v podobe rozsvieteného Kostola Najsvätejšej Trojice a Farského kostola sv. Bartolomeja v centre mesta, a to pri príležitosti Roka výročí mesta.

Prievidza 5. decembra (TASR) - Vianočný stromček na Námestí slobody v Prievidzi dnes v podvečerných hodinách spolu s Mikulášom rozsvietilo niekoľko stoviek ľudí. Ešte predtým však malí i veľkí obyvatelia mesta pomohli Mikulášovi rozsvietiť vianočnú výzdobu pri Kostole Najsvätejšej Trojice a absolvovali s ním sprievod so sviečkami až na spomínané námestie. Mikulášskym sprievodom sa v Prievidzi začali oslavy Vianoc.

Radnica tiež pripravila pre Prievidžanov prekvapenie v podobe rozsvieteného Kostola Najsvätejšej Trojice a Farského kostola sv. Bartolomeja v centre mesta, a to pri príležitosti Roka výročí mesta. Mikulášsky sprievod zakončila detská diskotéka na námestí.

Vianoce v Prievidzi budú pokračovať podujatím Čas vianočný, čas sviatočný, ktoré sa uskutoční v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi 11. decembra.

Predvianočné mestské trhy i ľadovú plochu na Námestí slobody slávnostne otvoria 13. decembra o 17.00 h za účasti Folklórneho súboru Vtáčnik Senior Prievidza. Trhy potrvajú do 23. decembra, kedy o 17.00 h prinesú skauti do mesta Betlehemské svetlo.

Obyvatelia Prievidze budú môcť navštíviť ešte jedno vianočne ladené podujatie, a to predvianočný blší trh, ktorý na 14. decembra pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko. Trh sa bude konať už po šiesty raz, prvýkrát bude na pešej zóne pred piaristickým kostolom. Záujemcovia si na ňom budú môcť opäť nakúpiť drobnosti z druhej ruky, ktoré doteraz skrývali pivnice alebo povaly ľudí.