Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Mesto vyhlásilo výzvu na návrhy na udelenie ocenenia Prievidzský anjel

Na archívnej snímke piaristický kostol Najsvätejšej Trojice a nanebovzatia Panny Márie v centre mesta Prievidza. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ocenenie udeľuje samospráva osobám alebo skupinám osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta a jeho obyvateľov.

Prievidza 14. januára (TASR) - Prievidžania môžu radnici opäť zasielať návrhy laureátov na mestské ocenenie Prievidzský anjel. Výzvu vyhlásila samospráva v týchto dňoch, odôvodnené návrhy môže verejnosť podávať do konca februára. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Ocenenie Prievidzský anjel udeľuje samospráva osobám alebo skupinám osôb, ktoré sa zaslúžili o rozvoj mesta a jeho obyvateľov, majú zásluhy na jeho zveľaďovaní a propagácii, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi. Prípadne dosiahli významné výsledky, šírili dobré meno mesta doma alebo v zahraničí alebo vykonali iné aktivity hodné osobitného zreteľa v prospech mesta a jeho obyvateľov.

"Odôvodnené návrhy na udelenie ocenenia pre fyzické osoby, právnické osoby alebo skupiny osôb môžu doručovať mestskému úradu primátor mesta, poslanci mestského zastupiteľstva i obyvatelia mesta," pripomenul Ďureje.

Obsah návrhu musí podľa neho obsahovať meno a vek navrhovanej fyzickej osoby alebo úplný názov navrhovanej právnickej osoby, jej bydlisko, profesiu, charakteristiku zásluh, odôvodnenie návrhu i základné údaje o predkladateľovi. "Na doručenie návrhu obyvatelia môžu využiť pripravený formulár, ktorý je zverejnený na webovej stránke mesta. Spracované písomné návrhy môžu predkladať na mestský úrad najneskôr do 28. februára tiež osobne, poštou alebo e-mailom na adresu diana.dusekova@prievidza.sk. Návrhy doručené po uvedenom termíne nebude mesto akceptovať," dodal.