Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Prievidza zakúpi pre školy teráriá na chov mravcov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Školy v rámci projektu tiež pripravia špeciálnu hodinu prírodovedy, respektíve pracovného vyučovania, ktorá bude venovaná téme života mravca.

Prievidza 6. mája (TASR) - Prievidzskí školáci budú môcť pozorovať život mravca. Samospráva na základné školy (ZŠ) zakúpi formikáriá, teda špeciálne teráriá na chov mravcov. Financie na tento účel získala z grantového programu Zelené oči. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Mesto sa pravidelne zapája do rôznych projektov, ktorých cieľom je zlepšiť okolie a prostredie či už v školách, alebo v mestských oblastiach, ktoré využíva verejnosť. Jednou z priorít je podporiť vytvorenie zdravšieho životného prostredia v meste," skonštatoval Ďureje.

Samospráva sa preto podľa neho zapojila do environmentálneho grantového programu Zelené oči a na projekt pod názvom Zaostrené na mravce získala od Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) dotáciu 2000 eur. "Jedinou možnosťou, ako umožniť bezpečné pozorovanie života mravcov, je ich umelý chov. Preto je zámerom projektu spestriť deťom vzdelávací proces formikáriami. Žiaci siedmich ZŠ tak budú môcť denne pozorovať život mravca v kolónii," priblížil.

Školy v rámci projektu tiež pripravia špeciálnu hodinu prírodovedy, respektíve pracovného vyučovania, ktorá bude venovaná téme života mravca.