Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prievidžan mal napadnúť svoju družku a vyhrážať sa jej smrťou

Ilustračné foto Foto: TASR

Konanie obvineného podľa nej vzbudilo u ženy strach o svoj život a zdravie.

Pravenec 30. septembra (TASR) - Väzenie na tri roky hrozí 56-ročnému mužovi z Prievidze, ktorý mal v Pravenci v okrese Prievidza napadnúť svoju družku a vyhrážať sa jej smrťou. Prievidžana policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. TASR o tom vo štvrtok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Obvinený muž mal v nočných hodinách pod vplyvom alkoholu po predchádzajúcej hádke v rodinnom dome fyzicky napadnúť svoju družku, pričom jej mal vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej smrťou. Následne na druhý deň ráno mal družke opäť vulgárne nadávať a hádzať po nej rôzne predmety," opísala Kuzmová.

Konanie obvineného podľa nej vzbudilo u ženy strach o svoj život a zdravie. "Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Zároveň na neho poverený policajt spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," doplnila.

Policajti v tejto súvislosti apelujú na obete akéhokoľvek násilia, aby ich kontaktovali. "Násilie v akejkoľvek jeho podobe je neprijateľné. Privolať políciu nie je žiadna hanba. Taktiež apelujeme aj na najbližšie okolie - susedov, príbuzných či známych, aby neboli ľahostajní a v prípade, že sú svedkami násilia, nás kontaktovali. Netolerujte žiadne prejavy agresivity," vyzvala Kuzmová.