Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Turistická návštevnosť Prievidze stúpla

Ilustračné foto. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Tohtoročnú turistickú sezónu poznačila pandémia nového koronavírusu.

Prievidza 8. júla (TASR) – Turisticko-informačná kancelária (TIK) v Prievidzi vlani obslúžila 38 000 zákazníkov. Oproti roku 2018 ide o menší nárast. Záujem turisti prejavovali nielen o Zlatú prievidzskú cestu, ale najmä o banský skanzen v Cigli. Vyplýva to z výročnej správy TIK, ktorú na svojom rokovaní tento týždeň vzali na vedomie tamojší mestskí poslanci.

„Podávame informácie o celom regióne, o Prievidzi, Bojniciach, ktoré sú najväčším lákadlom v našom regióne, čo je dobré a z toho môžeme ich potenciál využiť aj u nás," načrtla riaditeľka TIK Prievidza Zdenka Balážová.

Turistom približuje podľa nej TIK atraktivity, ako je Hornonitriansky banský skanzen, o ktorý bol v minulom kalendárnom roku mimoriadny záujem. Ponúka tiež zámok, kúpele, zoologickú záhradu, teda základné atraktivity, ktoré v regióne sú. „Čo sa mne veľmi páči, ľudia sa trochu viac orientujú na prírodný turizmus. Využívajú napríklad rybolov, Rematu, turistické chodníky," skonštatovala riaditeľka TIK Prievidza.

Návštevnosť prievidzskej TIK v minulom roku podľa nej ovplyvnila i zatvorená TIK v Bojniciach. „Ľudia žiadali informácie, keď ich nemohli dostať v Bojniciach, prichádzali k nám. Bojnice sú turistické centrum a TIK tam má veľké opodstatnenie. Sme radi, že začala opäť fungovať a úzko s ňou spolupracujeme aj cez propagačné materiály, vymieňame si informácie," doplnila.

Tohtoročnú turistickú sezónu poznačila pandémia nového koronavírusu. „Turisti budú pravdepodobne preferovať dovolenku doma, predpokladáme, že prídu aj do nášho regiónu a budeme im môcť ponúknuť služby. K tomu adekvátne aj pribúdajú služby v okolí. Nové atraktivity napríklad pribudli v Bojniciach," zhrnula Balážová.