Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Výstavbu cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami oficiálne dokončili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V rámci projektu samospráva podľa neho zabezpečila vybudovanie 3666,4 metra cyklistických chodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a peších.

Prievidza 24. septembra (TASR) - Prievidzská samospráva oficiálne ukončila v týchto dňoch výstavbu cyklotrasy medzi Prievidzou a Bojnicami. Cyklistické chodníky majú dĺžku viac ako 3,6 kilometra, súčasťou projektu je i doplnková infraštruktúra. Investíciu financovalo mesto z Integrovaného regionálneho operačného programu a vlastných zdrojov.

"Predmetom projektu bolo vybudovanie cyklotrasy na katastrálnych územiach miest Prievidza a Bojnice, ktorá má slúžiť najmä na prepravu do zamestnaní a významných miest občianskej infraštruktúry medzi týmito mestami," pripomenul hovorca mesta Michal Ďureje.

V rámci projektu samospráva podľa neho zabezpečila vybudovanie 3666,4 metra cyklistických chodníkov a spoločných chodníkov pre cyklistov a peších a výstavbu štyroch prvkov doplnkovej cyklistickej infraštruktúry – odpočívadiel – vrátane cyklostojanov a oddychových priestorov. "Hlavným cieľom projektu bolo zvýšenie podielu cyklistickej dopravy na celkovom počte prepravených osôb a celkovej atraktivity cyklistickej a nemotorovej prepravy v mestách Prievidza, Bojnice a v blízkom regióne," skonštatoval.

Výsledkom investície má byť podľa mesta zlepšená prepojenosť k miestam občianskej infraštruktúry a uzlom hospodárskeho významu, zvýšený podiel cyklistickej prepravy na celkovom počte prepravených osôb, ako i prepojenie na terminály verejnej osobnej dopravy.

S výstavbou cyklotrasy začal dodávateľ v marci minulého roka. Na realizáciu investície získala samospráva nenávratný finančný príspevok vo výške 1.353.677,06 eura.