Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prievidzská ZUŠ otvorí odbor audiovizuálnej a multimediálnej tvorby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Výučbu bude zabezpečovať magistra umení Lenka Dimunová.

Prievidza 1. septembra (TASR) - Audiovizuálnej a multimediálnej tvorbe sa budú od tohto školského roka venovať žiaci v rámci nového odboru Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ladislava Stančeka v Prievidzi pod názvom Umenie pod jednou strechou. Novým, v poradí piatym odborom, škola reagovala na aktuálne trendy i dopyt študentov. Zámer ZUŠ odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň.

"Náplňou odboru bude naučiť žiakov spracovať danú tému, vytvoriť si scenár, natočiť dielo, zostrihať ho, upraviť zvuk, prípadne si ho odmoderovať. Teda naučiť sa pracovať celkovo s nejakou témou a aj ju správne spracovať," načrtol riaditeľ ZUŠ Anton Bakyta.

Nový odbor chce škola podľa neho otvoriť už v septembri. Predtým zisťovala záujem medzi žiakmi, každé staršie oslovené dieťa nad ním uvažovalo. "Predpokladám, že záujem bude pomerne veľký. Bohužiaľ, museli sme čakať na schválenie, nemohli sme robiť veľkú propagáciu. Odbor bude zatiaľ navštevovať len jedna skupina, šesť žiakov od desať do 14 rokov," priblížil.

Výučbu bude zabezpečovať magistra umení Lenka Dimunová. Škola sa vyučujúceho snažila zohnať niekoľko rokov, problémom podľa riaditeľa bolo získať niekoho s požadovaným vzdelaním. ZUŠ má k dispozícii i vybavenie.

Škola poskytuje vzdelávanie v hudobnom, výtvarnom, literárno-dramatickom a tanečnom odbore.