Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prievidzské hody ponúknu blší trh i púť k Nanebovzatej Panne Márii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Dejiskom tradičného letného blšieho trhu 13. augusta bude Námestie slobody.

Prievidza 8. augusta (TASR) - Polovica augusta v Prievidzi bude opäť patriť tradičnému hodovaniu. Prievidzské hody 13. a 14. augusta ponúknu prehliadku dychových hudieb či blší trh, tradičný program pripravila i prievidzská farnosť. Informovala o tom referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.

Dejiskom tradičného letného blšieho trhu 13. augusta bude Námestie slobody. "Nebudú chýbať milé drobnosti, ktoré sa doteraz skrývali v pivniciach alebo na povalách ľudí. Návštevníci môžu objaviť krásne ručne vyrobené veci, bižutériu a získať aj rôzne zberateľské predmety, knihy či oblečenie," načrtla Pekárová.

Súčasťou blšieho trhu bude podľa nej aj ďalší zo série výpredajov kníh, ktorý pripravila Mestská knižnica Mikuláša Mišíka. Symbolickou cenou návštevníci prispejú na nákup nových kníh a obnovu knižničného fondu.

Hodovú prehliadku dychových hudieb (DH) 14. augusta zakončí tanečná zábava na Námestí slobody. V programe sa predstavia Malá DH Rubín zo Skalice, DH Chynorianka a DH Prievidžanka.

"Počas Prievidzských hodov budú na námestí stánky s občerstvením, hodovými pochúťkami a ukážkami z tvorby regionálnych remeselníkov. Počas víkendu sa koná aj Prievidzská púť k Nanebovzatej Panne Márii v mariánskom kostole a na Mariánskom vŕšku. Slávnostná svätá omša bude 14. augusta o 10.00 h," dodala Pekárová.