Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Prievidzký dopravca dezinfikuje autobusy, zatvára čakárne

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

SAD Prievidza zintenzívnila dezinfekciu autobusov, dezinfekčnými prostriedkami zásobuje i vodičov.

Prievidza 14. marca (TASR)- Poskytovateľ verejnej dopravy v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou prijal v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu viaceré preventívne opatrenia. SAD Prievidza zintenzívnila dezinfekciu autobusov, dezinfekčnými prostriedkami zásobuje i vodičov. Od budúceho týždňa tiež až do odvolania uzatvorí informačné kancelárie a čakárne. Informovala o tom spoločnosť na svojej stránke na sociálnej sieti.

"V rámci zachovania bezpečnosti cestovania sme začali robiť preventívne opatrenia častejšou dezinfekciou prostriedkov verejnej dopravy už minulý týždeň. Neustále zásobujeme vodičov autobusov dezinfekčnými prostriedkami, ktorí nimi čistia svoje pracoviská, držadlá a tlačidlá počas prestojov," uviedla spoločnosť.

Na základe informácií od Ministerstva zdravotníctva SR oboznámil dopravca všetkých zamestnancov aj vodičov s potrebou, aby dodržiavali zásady osobnej hygieny.

"Spoločnosť rozhodne vzniknutú situáciu nepodceňuje a pristupuje k nej s rešpektom. Dodržiava všetky oficiálne nariadenia, pretože má záujem, aby cestujúci boli v bezpečí," zdôraznil dopravca.