Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Prihlasovanie sa do fotosúťaže Čo mi dáva silu žiť predĺžili

Ilustračná fotografia Foto: TASR

Súťaž amatérskej fotografickej tvorby s názvom Čo mi dáva silu žiť 2020 je súčasťou druhého ročníka Sympózia o nádeji 2020.

Žilina 16. novembra (TASR) - Prihlasovanie a termín odovzdania prác do prvého ročníka súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby s názvom Čo mi dáva silu žiť predĺžilo Krajské kultúrne stredisko (KrKS) v Žiline do 31. januára 2021.

Výstavu prác preložia na apríl 2021. "KrKS bude o dôležitých termínoch informovať priebežne. Nový dátum vernisáže, trvanie výstavy, miesto konania a iné prípadné zmeny čoskoro nájdu záujemcovia na našej webovej stránke a sociálnej sieti," uviedlo.

"Zámerom organizátorov je vzbudiť záujem o tému a prostredníctvom fotografií umožniť súťažiacim vyjadriť názor, ako slobodne a múdro žiť, poznávať, komunikovať, pracovať, cestovať, študovať. Ako si navzájom vyjadriť spolupatričnosť, podporu pri prekonávaní niektorých ťažkých situácií v živote. Téma svojím spôsobom nadväzuje aj na momentálnu epidemiologickú situáciu spojenú s pandémiou nového koronavírusu. Autori majú priestor sa k téme ľubovoľne vyjadriť," doplnilo KrKS.

Súťaž amatérskej fotografickej tvorby s názvom Čo mi dáva silu žiť 2020 je súčasťou druhého ročníka Sympózia o nádeji 2020. Jej organizátormi sú KrKS v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v spolupráci s Nadáciou ŽSK pre podporu rodiny. Sympózium a sprievodné aktivity z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia a ŽSK.