Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Primátor Gura opätovne kandiduje so širokou politickou podporou

Primátor Čadce Milan Gura bude v jesenných komunálnych voľbách opätovne kandidovať ako spoločný kandidát strán Smer-SD, KDH, Sieť, SNS, SDKÚ-DS, SaS a NOVA.

Čadca 27. augusta (TASR) - Primátor Čadce Milan Gura bude v jesenných komunálnych voľbách opätovne kandidovať ako spoločný kandidát strán Smer-SD, KDH, Sieť, SNS, SDKÚ-DS, SaS a NOVA. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii na pôde Mestského úradu v Čadci.

Zdôraznil, že v Čadci sa prvýkrát v histórii mesta podarilo niečo, čo je vzácnou výnimkou na politickej mape slovenských miest a obcí. “Spoločnú reč, smerovanie a ciele našli všetky názorové prúdy, politické strany a zoskupenia v našom meste. Všetci, bez ohľadu na politické tričko, sa dohodli na spoločnom smerovaní a hlavne ochote spoločnými silami pracovať pre občana Čadce. To, že sa podarilo spojiť pre mnohých nespojiteľné, bude pre občanov mesta prospešné. Projekty, ktoré dlhé roky ležali zapadnuté prachom niekde v kúte, sa iste spoločnými silami nás všetkých podarí naštartovať. Veľmi ma teší, že sme sa vedeli dohodnúť na spoločných krokoch a smerovaní,” povedal čadčiansky primátor.

Široká koalícia je podľa neho zárukou jednoty a sily, ktorá bude schopná urobiť pre Čadcu veľa. “V tejto konštelácii beriem kandidatúru ako výzvu, ale zároveň aj zodpovednosť. Taktiež chcem oznámiť protikandidátom, že v predvolebnej kampani sily a energiu zameriam na zmysluplné riešenie požiadaviek a potrieb občanov Čadce. A nedám sa vtiahnuť do konfliktov, hádok a nezmyselného hašterenia. Verím, že v prípade úspechu vo voľbách sa nám spoločnými silami podarí pracovať pre občanov nášho mesta a vytvoriť lepšie podmienky pre život v Čadci,” skonštatoval Gura.

Predseda okresnej organizácie Smer-SD v Čadci Ján Podmanický podotkol, že s primátorom Gurom počas uplynulých štyroch rokov vždy hľadali spoločnú reč pri riešení problémov Čadce. “Či už to boli problémy pri obchvate, moste cez rieku Kysuca, či už to boli projekty materská škôlka, mestská športová hala, nájomné byty. Problémy, ktoré vznikali pri výstavbe diaľnice D3 okolo Čadce. A množstvo ďalších menších problémov, ktoré sme v rámci normálnej spolupráce s primátorom riešili. To bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli podporiť jeho pokračovanie vo funkcii primátora mesta Čadca,” dodal Podmanický.

V roku 2010 sa Gura uchádzal v komunálnych voľbách o priazeň Čadčanov ako primátorský kandidát koalície KDH, SDKÚ-DS, SaS. Podporilo ho 3549 voličov. O post primátora Čadce sa bude v jesenných komunálnych voľbách uchádzať aj 30-ročný občiansky kandidát Tomáš Urbaník, ktorý ohlásil kandidatúru 13. augusta 2014.