Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Primátor J. Prílepok sa stretol s nespokojnými obyvateľmi bytovky

Na snímke dolnokubínsky primátor Ján Prílepok. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Obyvatelia dotknutej bytovky sformulovali na záver stretnutia základné požiadavky na mesto.

Dolný Kubín 5. marca (TASR) – Primátor Dolného Kubína Ján Prílepok sa tento týždeň stretol so zástupcami obyvateľov bytovky na sídlisku Brezovec, vedľa ktorej stavia súkromník nový bytový dom. Podľa Martina Buznu z kancelárie vedenia mesta sa obyvatelia zaujímali o aktuálny stav výstavby bytovky a prezentovali výhrady k jej realizácii.

"Budeme dôsledne kontrolovať či stavebník stavia podľa stavebného zákona a stavebných povolení. Hneď ako zistíme, že niečo nie je v poriadku, budeme postupovať nekompromisne, aj s využitím takých prostriedkov ako zastavenie stavby či finančné sankcie. Treba však mať na zreteli, že tak ako stavebník, aj mesto musí rešpektovať platné zákony a predpisy, aj keď nie vždy sú dokonalé," povedal Prílepok.

Podľa zistení radnice je stavba na základe stavebného povolenia z mája 2010 stále povolená. "V uplynulých dňoch bol na stavbe vykonaný štátny stavebný dohľad, na ktorom stavebník preukazoval, že pokračuje v začatej stavbe podľa právoplatného stavebného povolenia z roku 2010. Stavebný úrad sa s jeho argumentmi oboznámil, avšak vyžiadal si ešte ďalšie dokazovanie," ozrejmil vedúci odboru výstavby a životného prostredia mestského úradu v Dolnom Kubíne Pavol Liška.

"Stavebník preukázal, že práce boli začaté v minulosti. Stavebný úrad tak v zmysle zákona musel konštatovať, že stavba bola začatá v lehote platnosti stavebného povolenia, teda stavebné povolenie nestratilo platnosť," vysvetlil Liška.

Obyvatelia dotknutej bytovky sformulovali na záver stretnutia základné požiadavky na mesto. "Chcú, aby samospráva pravidelne kontrolovala stavbu a súlad reálne vykonaných prác s projektom a stavebným povolením. Ďalej chcú dať vypracovať nezávislú svetlotechnickú štúdiu či požiadať o vizualizáciu stavby aj s osadením do reálneho priestoru," dodal Buzna.