Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Primátor R. Raši sa stretol s prezidentom U.S. Steel D. Rintoulom

Raši (vľavo) a Rintoul (druhý sprava) spoločne na otvorení Košických rozprávkových Vianoc v decembri 2011. Foto: TASR/Milan Kapusta

Primátor Košíc verí, že spolupráca U.S. Steelu s mestom bude pokračovať aj po prípadnom predaji spoločnosti.

Košice 23. novembra (TASR) - Pracovné stretnutie primátora mesta Košice Richarda Rašiho s prezidentom spoločnosti U.S. Steel Davidom Rintoulom k medializovaným informáciám o predaji spoločnosti sa dopoludnia uskutočnilo na Magistráte mesta Košice.

„Pán Rintoul ma pred niekoľkými dňami oslovil listom, v ktorom ma informoval o rokovaniach, ktoré prebiehajú v súvislosti s prípadným predajom spoločnosti,“ informoval primátor Košíc.

Dodal, že keďže U.S. Steel je nielen najväčším zamestnávateľom na východnom Slovensku, ale aj dôležitým partnerom mesta pri organizácii najväčších kultúrnych, spoločenských a športových podujatí – Vianoc, Medzinárodného maratónu mieru a v súčasnosti aj projektu Európske hlavné mesto kultúry, pozval ho na pracovné rokovanie.

„Vzhľadom na to, že informácie o prípadnom predaji spoločnosti podliehajú utajeniu, nemáme ďalšie informácie o časovom harmonograme predaja, ani kupcovi. Aj ďalej sa však o kroky spoločnosti budem aktívne zaujímať,“ zdôraznil Raši.

Bez ohľadu na to, ako sa situácia ohľadom predaja U.S. Steelu vyvinie, je presvedčený, že nastavená úroveň spolupráce bude minimálne udržaná a železiarne budú  dobrým  partnerom mestu pri realizácii a udržateľnosti jednotlivých projektov. „Dobrá spolupráca verejného a súkromného sektora je nevyhnutná napríklad pre fungovanie investičných projektov EHMK,“ podčiarkol Raši.