Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Primátor Žilina Fiabáne sa druhýkrát ujal funkcie

Na snímke zvolený primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Fiabáne uviedol, že na najbližšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva by sa mali vyriešiť posty viceprimátorov, zloženie poslaneckých klubov, komisií, obsadenie funkcií mestských spoločností a firiem.

Žilina 22. novembra (TASR) – Primátor Žiliny Peter Fiabáne sa v utorok na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline druhýkrát ujal funkcie. Po zložení sľubu sa funkcií ujalo aj 31 poslancov MsZ.

Staronový žilinský primátor podotkol, že zloženie MsZ je pestrofarebné. "Prvé rokovania som smeroval k tomu, že dnes nie je vhodná doba rozdeľovať sa na opozíciu a koalíciu. Je vhodná doba nájsť prienik najmä v potrebách a záujmoch našich občanov. Na to sa sústrediť, urobiť spoločne programové vyhlásenie. Prezentovať ho občanom a po štyroch rokoch urobiť odpočet," povedal Fiabáne.

Doplnil, že na najbližšom zasadnutí MsZ v decembri by sa mali vyriešiť posty viceprimátorov, zloženie poslaneckých klubov, komisií MsZ, obsadenie funkcií mestských spoločností a firiem. "Veľkou výzvou bude diskusia a schválenie rozpočtu, ktorý sme pripravili na rok 2023," podotkol.

Žilinčania si do MsZ zvolili deväť nových poslancov, ďalších 22 obhájilo svoj post. Väčšinu v poslaneckom zbore majú nezávislí poslanci, ktorých je 26. Dva mandáty získala strana Smer-SD, po jednom mandáte majú KDH, Hlas-SD a Progresívne Slovensko.