Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Primátorka Topoľčian sa ujala svojej funkcie, poslanci zložili sľub

Na snímke volič vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky pre voľby do VÚC na ZŠ Hroncova v Košiciach 29. októbra 2022. Foto: TASR - František Iván

Mestské zastupiteľstvo v Topoľčanoch bude mať 21 poslancov.

Topoľčany 23. novembra (TASR) - Staronová primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová sa v stredu na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva oficiálne ujala funkcie. Sľub zložilo aj 21 poslancov zastupiteľstva, informovala radnica. Do poslaneckých lavíc sa vrátilo 12 poslancov, ktorí majú skúsenosti z predchádzajúceho volebného obdobia. Poslanecký zbor tvorí 16 mužov a päť žien.

Gieciová stojí na čele mesta od roku 2018. Vo voľbách kandidovala ako nezávislá. Z celkového počtu 8398 platných hlasovacích lístkov odovzdaných vo voľbách starostu jej svoj hlas dalo 4892 voličov, čo predstavuje 58,25 percenta hlasov. O primátorský post sa uchádzali piati kandidáti. Volebná účasť dosiahla 40,49 percenta.

Mestské zastupiteľstvo v Topoľčanoch bude mať 21 poslancov. Voliči rozhodli, že v ňom bude 12 nezávislých poslancov, štyria poslanci SNS, Smer-SD, dvaja poslanci KDH a po jednom poslancovi majú strany Hlas-SD, Dobrá voľba a Umiernení, NK/NEKA. "Čaká nás náročné obdobie a mojím cieľom je spájať, nie rozdeľovať. Naše osobné hodnoty nemusia byť totožné, budeme však hľadať ich prieniky v prospech mesta a jeho obyvateľov," povedala primátorka v príhovore novozvoleným poslancom.