Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Prímestské autobusy v Bratislavskom kraji budú v prázdninovom režime

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Od pondelka zároveň začne dopravca v Bratislavskom kraji znižovať počet mikrobusov využívaných na niektorých linkách, postupne budú nahradené prímestskými autobusmi.

Bratislava 27. februára (TASR) - V Bratislavskom kraji budú pre jarné prázdniny od pondelka (28. 2.) do piatka (4. 3.) jazdiť prímestské autobusy ako v pracovný deň počas školských prázdnin. TASR o tom informoval autobusový dopravca Arriva.

Zároveň s platnosťou od nedele sú upravené cestovné poriadky niektorých spojov na vybraných linkách regionálnej autobusovej dopravy. Zatiaľ čo prechod na prázdninový režim je dočasný, úpravy cestovných poriadkov budú platné aj po prázdninách.

"Preto je dôležité, aby si cestujúci overili, či sa zmeny netýkajú aj ich spoja," uviedla riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností Arriva na Slovensku Petra Helecz.

Od pondelka zároveň začne dopravca v Bratislavskom kraji znižovať počet mikrobusov využívaných na niektorých linkách, postupne budú nahradené prímestskými autobusmi. Od 7. marca majú mikrobusy premávať len na šiestich linkách v celom kraji.

Arriva, ktorá začala prevádzkovať regionálnu autobusovú dopravu v Bratislavskom kraji v polovici novembra 2021 a pre nedostatok vodičov mala niekoľko týždňov problém s vypravenosťou spojov, v súčasnosti deklaruje vypravenosť na úrovni 98 až 100 percent.