Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prípad Gejzu K., obžalovaného z vraždy starčeka, odročili na december

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Tragická udalosť sa stala v januári 2018 v jednom z bytových domov v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, kde mal Gejza K. svoju obeť viackrát zasiahnuť strelami z pištole.

Bratislava 22. novembra (TASR) - Okresný súd (OS) Bratislava IV odročil na začiatok decembra pondelkový proces v prípade dôchodcu Gejzu K., ktorého pôvodne tento súd v roku 2019 oslobodil spod obžaloby z vraždy jeho priateľa Milana I. TASR o tom informoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Dnešný termín hlavného pojednávania - trestná vec proti obžalovanému G. K. pre obzvlášť závažný zločin vraždy bol odročený na 6. decembra s tým, že vo veci bude vyhlásený rozsudok," konkretizoval Adamčiak.

KS v Bratislave koncom novembra 2019 rozhodol tak, že napadnutý rozsudok OS Bratislava IV zrušil v celom rozsahu a vec vrátil súdu prvého stupňa na ďalšie konanie a rozhodnutie.

Gejzu K., obžalovaného z vraždy 75-ročného muža, 23. januára 2019 OS Bratislava IV spod obžaloby oslobodil. Verdikt nebol právoplatný, priamo v súdnej sieni sa voči nemu odvolal prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave. Muža následne prepustili z väzby na slobodu.

Tragická udalosť sa stala v januári 2018 v jednom z bytových domov v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, kde mal Gejza K. svoju obeť viackrát zasiahnuť strelami z pištole, ktorú mal v legálnej držbe.