Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Prípravy na tohtoročné folklórne slávnosti v Detve pokračujú

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Maroš Černý

Podujatie sa uskutoční v areáli prírodného amfiteátra v Detve. Ten je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve.

Detva 22. júna (TASR) – Prípravy na tohtoročné júlové 55. Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve pokračujú. Na júnovom zasadnutí programovej rady autori informovali o finálnom štádiu prípravy scénických programov a sprievodných podujatí festivalu. TASR to potvrdila predsedníčka programovej rady slávností Anna Ostrihoňová.

Pripomenula, že časť autorov odovzdala scenáre programov, ostatní však na nich ešte pracujú. "Výsledná realizácia závisí aj od organizačného a technického zabezpečenia, ktoré má na starosti organizačný výbor festivalu," spomenula s tým, že informácie o festivale sú na stránke fspdetva.sk. Dodala, že vydaný je i programový leták a v grafickej príprave pred tlačou je bulletin. V ňom budú podrobnejšie poznatky o programovej ponuke tohto ročníka.

Podľa Ostrihoňovej programová rada sa zaoberala aj otázkami ďalšej existencie festivalu a svoje odporúčanie adresuje hlavnému organizátorovi, mestu Detva. Zároveň vyzvala autorov, členov programovej rady a spolupracujúce organizácie. Svoje podnety, námety a koncepčné dramaturgické riešenia na nasledujúce päťročné obdobie môžu písomne predložiť detvianskej samospráve do 15. septembra tohto roka.

Podujatie sa uskutoční v areáli prírodného amfiteátra v Detve. Ten je centrom jednej z najväčších prehliadok tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku Folklórnych slávností pod Poľanou v Detve. V roku 2020 a ani vlani sa však pre pandémiu nového koronavírusu neuskutočnili. Jubilejný 55. ročník sa tento rok chystá na 8. až 10. júla.