Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Príspevok pri narodení dieťaťa bude Prievidza vyplácať dvakrát ročne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Novú internú smernicu pripravila samospráva z dôvodu potreby úpravy procesov pri vybavovaní žiadosti.

Prievidza 28. februára (TASR) - Príspevok pri narodení dieťaťa bude mesto Prievidza po novom vyplácať dvakrát ročne. Počíta s tým nová interná smernica, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (27. 2.) schválili mestskí poslanci.

Novú internú smernicu pripravila samospráva z dôvodu potreby úpravy procesov pri vybavovaní žiadosti. "Špecifikuje osoby, ktorým môže mesto príspevok poskytnúť, podmienky, ktoré je potrebné splniť pre vyplatenie príspevku, a žiadateľ má možnosť vybrať si spôsob vyplatenia príspevku," uviedla vedúca odboru školstva a starostlivosti o občana mestského úradu Beáta Révayová.

Súčasťou smernice je podľa nej tlačivo žiadosti o poskytnutie príspevku pri narodení dieťaťa, ktoré je upravené tak, aby čo najviac zjednodušilo administratívnu záťaž. "Bez zmeny zostáva výška príspevku 100 eur pre každé novonarodené dieťaťa s trvalým pobytom v meste Prievidza. Zároveň je tento interný predpis aktualizovaný tak, aby bol v súlade s podmienkami pre tvorbu dokumentov vo verejnej správe a spĺňal podmienky dostupnosti čítania tohto dokumentu pre nevidiacich prostredníctvom elektronických prostriedkov," dodala.