Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prístavba vranovského DSS bude slúžiť na rehabilitáciu i relaxáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Projekt a samotná realizácia riešili prístavbu k existujúcemu objektu DSS a jeho zmenu v časti prvého nadzemného podlažia pri prepojení na zrealizovanú dvojpodlažnú prístavbu.

Vranov nad Topľou 31. mája (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) odovzdal v utorok do užívania novú prístavbu Domova sociálnych služieb (DSS) vo Vranove nad Topľou. Priestory s úžitkovou plochou 335 štvorcových metrov, ktorých výstavba si vyžiadala náklady vo výške 375.000 eur, budú slúžiť klientom nízkokapacitného zariadenia na rehabilitáciu, fyzioterapiu i relaxáciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu PSK Daša Jeleňová.

"Vytvorili sme im tu ideálne podmienky pre výkon sociálnej rehabilitácie a vďaka dennej miestnosti s kuchynkou aj na nácvik ich sociálnych zručností. Nechýba tu ani priestor pre terapeutické činnosti a relaxáciu, teda všetko potrebné pre maximálny komfort a pohodlie klientov i zamestnancov DSS," vyjadril sa predseda KSK Milan Majerský.

Projekt a samotná realizácia riešili prístavbu k existujúcemu objektu DSS a jeho zmenu v časti prvého nadzemného podlažia pri prepojení na zrealizovanú dvojpodlažnú prístavbu. Na prvom podlaží sa vytvorili priestory pre terapeutickú, multisenzorickú relaxačnú miestnosť, a tiež pre rehabilitačnú miestnosť. Na druhom podlaží je podesta, denná miestnosť s kuchynkou a denná časť pre klientov. Prístavba tiež poskytla priestory pre dvojicu sociálnych zariadení, sklad a technické miestnosti.

Vranovský DSS vznikol v roku 1990, aktuálne poskytuje sociálne služby 20 prijímateľom s mentálnym alebo kombinovaným postihnutím. "Ide o zariadenie rodinného typu, ktoré charakterizuje zavádzanie nových metód práce s klientmi a informačných systémov, spolupráca s rodinou, vzdelávanie zamestnancov či prechod z úlohového riadenia na procesné, ako aj pestrosť aktivít na úseku priamej činnosti s prijímateľmi sociálnej služby," doplnila Jeleňová.