Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Prístavbu ZŠ Dlhé Hony v Trenčíne za vyše pol milióna ukončia v máji

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Zhotoviteľom je žilinská spoločnosť SOAR. Súčasťou investičnej akcie mesta za viac ako 510.000 eur bola aj rekonštrukcia prípojky kanalizácie.

Trenčín 26. januára (TASR) – Štyri nové triedy vzniknú prístavbou Základnej školy (ZŠ) Dlhé Hony v Trenčíne. Investícia za viac ako pol milióna eur by mala byť ukončená v máji. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Mestská investičná akcia spočíva vo vybudovaní nového jednopodlažného objektu v areáli základnej školy. Prístavba bude napojená k spojovacej chodbe. Škola ňou získa štyri nové triedy. Malo by ísť o všeobecnú učebňu, dve počítačové a jednu jazykovú triedu. V nových priestoroch budú i kabinety, dielňa a sociálne zariadenia," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, hotová je hrubá stavba s osadenými oknami. Aktuálne sa pracuje na vnútorných inštaláciách, hotové sú už rozvody kúrenia, radiátory a robí sa elektroinštalácia. Podľa počasia je v najbližšom pláne strešný plášť. Následne sa budú robiť podlahy, prepojenie prístavby na spojovaciu chodbu, domurovanie spojovacej chodby, omietky, dopojenie na kanalizáciu, prívod vody a sociálne zariadenia a tiež zateplenie budovy.

Zhotoviteľom je žilinská spoločnosť SOAR. Súčasťou investičnej akcie mesta za viac ako 510.000 eur bola aj rekonštrukcia prípojky kanalizácie. Predpokladaný termín ukončenia všetkých prác je máj 2023.