Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Problematiku vodozádržných opatrení otvoria na schôdzi v L. Mikuláši

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Voľnou súčasťou konferencie sú v nasledujúcich dňoch 25. októbra a 26. októbra nadväzujúce ukážkové realizácie vodozádržných opatrení v Rajeckej doline.

Liptovský Mikuláš 24. októbra (TASR) - O aktuálnych problémoch, potrebách a riešeniach v súvislosti s vodou budú v utorok hovoriť na odbornej konferencii Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Podujatie sa uskutoční v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

"Cieľom konferencie je predovšetkým podporiť dialóg o vodozádržných opatreniach na lokálnej aj regionálnej úrovni, a to so zapojením miestnych aktérov a návrhom konkrétnych opatrení," vysvetlila Lacová.

Program sa začína o 9.30 h otvorením konferencie. Nasledovať bude blok odborných prezentácií, príklady dobrej praxe. Súčasťou konferencie sú podľa Lacovej aj ďalšie podujatia, napríklad verejná diskusia Na vode (nám) záleží, ktorá sa uskutoční v čase od 17.00 do 19.00 h.

Voľnou súčasťou konferencie sú v nasledujúcich dňoch 25. októbra a 26. októbra nadväzujúce ukážkové realizácie vodozádržných opatrení v Rajeckej doline, ktoré organizuje nezisková organizácia Kvapka Rajeckej doliny v spolupráci so štátnym podnikom Lesy SR. Na workshopoch predstavia vodozádržné opatrenia v lesoch, mokradiach a intraviláne obce Fačkov. Uskutoční sa aj ukážka mapovania defektov v krajine.