Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Proces v kauze lodného kapitána Gerrita Jana K. odročili na marec 2023

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Krvavý incident sa odohral na bratislavskej Obchodnej ulici v novembri 2014. OS Bratislava I koncom septembra 2016 Holanďana uznal za vinného z vraždy.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Okresný súd Bratislava I odročil hlavné pojednávanie v kauze lodného kapitána Gerrita Jana K. na 15. marec 2023. Dôvodom bola neprítomnosť obžalovaného na stredajšom (19. 10.) pojednávaní. V roku 2016 bol neprávoplatne odsúdený na 22-ročný trest odňatia slobody za vraždu svojej priateľky. TASR to potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Súd zváži ďalší procesný postup, prípadne opatrenia na zabezpečenie účasti obžalovaného na hlavnom pojednávaní," priblížil hovorca.

Krvavý incident sa odohral na bratislavskej Obchodnej ulici v novembri 2014. OS Bratislava I koncom septembra 2016 Holanďana uznal za vinného z vraždy. Odvolací Krajský súd v Bratislave vrátil prípad prvostupňovému súdu v marci 2017.

Vyriešenie kauzy skomplikovala dlhodobá práceneschopnosť sudcu Rolanda Keményho, ktorý už bol v poradí druhým sudcom v prípade. Kauzu potom dostal na stôl nový zákonný sudca Michal Valent.

Holanďana stíhajú od októbra 2015 na slobode, z väzby bol prepustený v dôsledku procesnej chyby. "Na konanie proti ušlému nie sú zatiaľ splnené zákonné podmienky vyžadované Trestným poriadkom," uviedol Valent.

Policajti našli obhorené telo 25-ročnej mŕtvej ženy po požiari v byte na Obchodnej ulici v Bratislave koncom novembra 2014. Podľa polície mal obvinený Simonu z okresu Senica poraniť nezisteným predmetom na hlave a potom ju zapáliť. Zavraždená utrpela rozsiahle popáleniny na viacerých častiach tela. Podľa prokuratúry bola motívom vraždy zo strany obžalovaného žiarlivosť.