Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči v Bolešove nacvičovali protipovodňové zásahy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Úlohou cvičenia bolo podľa Petríka napríklad preverenie profesionálnych i dobrovoľných hasičov v zabezpečení organizácie hasičských jednotiek.

Bolešov 29. mája (TASR) – Použitie špeciálnej protipovodňovej techniky a koordinovanie záchranných prác pri povodniach boli hlavným cieľom taktického cvičenia profesionálnych príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Dubnice nad Váhom a dobrovoľných hasičov zo 14 miest a obcí Ilavského a Trenčianskeho okresu. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík.

Úlohou cvičenia, ktoré sa konalo na vodnej nádrži Gilianka v katastri obce Bolešov v Ilavskom okrese, bolo podľa neho preverenie profesionálnych i dobrovoľných hasičov v zabezpečení organizácie hasičských jednotiek, budovanie protipovodňových bariér a hrádze a fixácia protipovodňových bariér na nerovnom povrchu.

"Cieľom bolo aj precvičenie súčinnosti pri spevňovaní ochranných hrádzí, resp. budovanie protipovodňových zábran v zaplavenom území, precvičenie techniky ukladania a prekladania vriec s pieskom, aby nehrozilo riziko poškodenia bariér pod tlakom vody,
" doplnil Petrík.