Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Projekt Otvor srdce, daruj knihu obdaruje deti z rodín v hmotnej núdzi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Darcovia označené knihy zaplatia a nechajú v kníhkupectve. Odtiaľ ich trenčianska nadácia vyzdvihne a včas doručí adresátom.

Trenčín 8. novembra (TASR) – Predvianočný predaj kníh určených pre detí z rodín v hmotnej núdzi sa v rámci projektu Otvor srdce, daruj knihu začne 14. novembra. Sedemnásty ročník projektu spustila Trenčianska nadácia.

Ako informovala správkyňa Trenčianskej nadácie Alena Karasová, knihy pod vianočným stromčekom si nájdu deti z materských a základných škôl v Trenčíne, ale aj v Bánovciach nad Bebravou a v Trenčianskom Jastrabí.

Predvianočný projekt je venovaný malým čitateľom z rodín nachádzajúcich sa dočasne alebo dlhodobo v sociálnej núdzi. Starostlivo vybrané detské knihy označené známou detskou ilustráciou autoriek Nade Žatkovej a Saše Hudecovej nájdu darcovia od 14. novembra v piatich trenčianskych kníhkupectvách,“ priblížila Karasová.

Ako dodala, darcovia označené knihy zaplatia a nechajú v kníhkupectve. Odtiaľ ich trenčianska nadácia vyzdvihne a včas doručí adresátom. Pre pandemickú situáciu sa ani tento rok neuskutoční spoločné stretnutie s deťmi, o včasné doručenie vianočného darčeka sa však postarajú pedagógovia a rodičia.