Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Projekt Trenčín recykluje získal cenu AIVD v kategórii samospráva

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Cena AIVD SR bola v tomto roku udeľovaná v štyroch kategóriách, vzdelávací projekt, prínos v oblasti vzdelávania dospelých, popularizácia vzdelávania dospelých a samospráva, uviedla hovorkyňa.

Trenčín 26. októbra (TASR) – Trenčianska radnica získala za projekt Trenčín recykluje cenu Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých (AIVD) v kategórii Samospráva za projekt Trenčín recykluje. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Cena AIVD SR bola v tomto roku udeľovaná v štyroch kategóriách, vzdelávací projekt, prínos v oblasti vzdelávania dospelých, popularizácia vzdelávania dospelých a samospráva," uviedla hovorkyňa.

Podľa prezidenta AIVD Klaudiusa Šilhára bolo hlavnou ambíciou oceniť výnimočné projekty a iniciatívy aktérov na trhu celoživotného vzdelávania jednotlivcov, vzdelávacích inštitúcií, poradenských centier, zamestnávateľov, profesijných a odborných združení, ale aj miestnej a regionálnej samosprávy, personálnych agentúr, personálno-poradenských spoločností, mimovládnych organizácií či médií, ktoré prispeli k budovaniu princípov celoživotného vzdelávania.

Okrem samosprávy mesta Trenčín cenu získali aj Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica za projekt Komenského inštitút, Ivana Pirohová za prínos v oblasti vzdelávania dospelých a občianske združenie Lifestarter za festival Učiaca sa Trnava.