Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O trestnom oznámení na bratislavských poslancov ešte nerozhodli

Soňa Svoreňová, foto z archívu. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Sulík označil kauzu podozrivých čerpaní koronadotácií zo strany menovaných bratislavských komunálnych poslancov za nehoráznosť.

Bratislava 31. augusta (TASR) – O trestnom oznámení podanom v prípade bratislavských komunálnych poslancov Rastislava Tešoviča, Sone Svoreňovej, Tomáša Korčeka, Radoslava Olekšáka, ktorých spája kauza podozrivých koronadotácií, ešte nebolo rozhodnuté. Pre TASR to potvrdil prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava Patrik Hujsa s tým, že je to tak pre termín odstúpenia trestného oznámenia a čerpanie dovolenky príslušného vyšetrovateľa v auguste.

„V predmetnej trestnej veci prebieha vyšetrovanie, pričom dotknuté trestné oznámenie bolo odstúpené na ďalšie konanie na Krajské riaditeľstvo Policajného zboru 12. júla a aktuálne sú preverované skutočnosti uvedené v trestnom oznámení ministerstva hospodárstva," spresnil prokurátor.

O podaní trestného oznámenia pre podozrenie z trestného činu subvenčného podvodu na Generálnu prokuratúru SR informoval začiatkom júna minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) s tým, že jeho rezort zároveň spustí intenzívnejšiu kontrolu vyplatenej štátnej pandemickej pomoci nájomcom. Sulík označil kauzu podozrivých čerpaní koronadotácií zo strany menovaných bratislavských komunálnych poslancov za nehoráznosť. Trestné oznámenie bolo následne z Generálnej prokuratúry odstúpené na Krajskú prokuratúru v Bratislave.

Jednotliví poslanci vo svojich reakciách pre TASR uviedli, že buď dotácie vrátili, alebo podozrenia odmietajú, či svoju účasť na štátnej pomoci považujú za zbytočnú chybu. Tešovič, Svoreňová a Korček sa vzdali členstva v mestských poslaneckých kluboch, kde doteraz pôsobili. Odišli aj z jednotlivých dozorných rád bratislavských mestských podnikov. Tešovič sa vzdal aj funkcie predsedu mestskej finančnej komisie.