Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Do Bratislavy prídu po prvý raz elegantní gentlemani na motorkách

Ilustračná snímka Foto: Teraz.sk/ACCEDO

Unikátne celosvetové podujatie na mieru upravených motocyklov, ktoré dáva zbohom chorobám prostaty, sa tento rok uskutoční prvýkrát aj na Slovensku. Do Bratislavy príde 27. septembra.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Unikátne celosvetové podujatie na mieru upravených motocyklov, ktoré dáva zbohom chorobám prostaty, sa tento rok uskutoční prvýkrát aj na Slovensku. Do Bratislavy príde 27. septembra Distinguished Gentleman's Ride 2015/Jazda elegantných gentlemanov 2015.

V tento deň viac ako 30.000 elegantne oblečených pánov vo vyše 40 krajinách sveta osedlá svoje motocykle v štýloch café racer, bobber, scrambler, scooter a iných klasických upravených štýloch, aby zvýšili povedomie o rakovine prostaty a popri tom pomohli vyzbierať finančné prostriedky na jej liečbu. Cieľom tejto akcie je, aby elegantne upravení páni a pôvabné dámy vo veľkom štýle jazdili na svojich motorkách, šírili radosť a zábavu vo svojich komunitách a zároveň povzbudzovali mužov, aby sa starali o svoje zdravie.

Presný čas a miesto sa účastníci jazdy dozvedia až po prihlásení sa na stránke www.gentlemansride.com. Jazdu v Bratislave organizuje motokomunita Caferacers.sk.

V roku 2013 vyzbieralo na výskum liečby rakoviny prostaty 11.000 účastníkov podujatia v 145 mestách viac ako 227.000 dolárov. V roku 2014 sa na jazde zúčastnilo už niečo vyše 20.000 ľudí v 257 mestách a spoločne sa im podarilo vyzbierať viac ako 1,5 milióna dolárov. Tento rok je cieľom vyzbierať tri milióny dolárov.



Jazda elegantných gentlemanov vznikla v roku 2012 v austrálskom Sydney. Inšpiráciou bola fotografia hlavnej postavy Dona Drapera z televízneho seriálu Mad Men, na ktorej sedel na klasickej motorke vo svojom najlepšom obleku. Takto vznikla myšlienka zorganizovať tematickú jazdu, ktorá by pomohla nielen bojovať s negatívnym vnímaním mužov na motorkách, ale zároveň by spájala úzke skupiny originálnych motorkárov.

Prvá jazda prilákala viac než 2500 jazdcov zo 64 miest sveta. Úspech prvej akcie podnietil jej zakladateľa urobiť z jazdy podujatie, ktoré by mohlo pomôcť šíriť dobrú myšlienku.

TASR informovala Country Manager, ACCEDO Slovakia Communications, s. r. o., Klára Škuleczová.