Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Protichruňovské komando zasahovalo po prvý raz

Oganizátori kampane Mám ťa rád, Dunajská Streda! sa rozhodli pre akciu, ktorá oslovila priamo tých, ktorí sú z hľadiska spáchania výtržníctva najviac ohrozenou skupinou, mladistvých.

Dunajská Streda 5. augusta (TASR) - Leto býva už tradične obdobím so zvýšeným počtom vandalských činov. Práve preto sa organizátori kampane Mám ťa rád, Dunajská Streda! rozhodli pre akciu, ktorá oslovila priamo tých, ktorí sú z hľadiska spáchania výtržníctva najviac ohrozenou skupinou, mladistvých. TASR informovala koordinátorka kampane Szilvia Néveri Varagya.

"Koncom minulého týždňa zasahovalo takzvané protichruňovské komando v Thermalparku v Dunajskej Strede. Počas akcie dobrovoľníci a príslušníci mestskej polície priamo oslovovali zabávajúcu sa mládež. S rôznymi súťažami a výhrami sa snažili získať ich pozornosť a upozorniť na možné následky vandalských činov," uviedla s tým, že organizátori vymysleli vtipné otázky, prevažne o vandalizme a o Dunajskej Strede.

Ako Néveri uviedla, za každú správnu odpoveď dostal súťažiaci malý darček. "Ak správne zodpovedal všetky tri otázky, vyhral tričko s logom kampane, nápisom Protichruňovské komando," priblížila koordinátorka kampane. Dodala, že je nesmierne dôležité, aby sa nadviazal kontakt s mladými ľuďmi a našla sa vhodná príležitosť na ich oslovenie. "Naše komando nie je agresívne, sú to skôr pútači pozornosti. Myslím si, že sa netreba báť vyhlásiť, že tí, ktorí zapaľujú smetné koše a ničia dopravné značky, sú chruňami a spoločnosť už nesmie len tak sledovať ich vyčíňanie s nemým súhlasom," zdôraznila.

Nasledujúca akcia komanda je naplánovaná na 9. augusta, organizátori chcú v nej pokračovať aj v druhej polovici mesiaca.