Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Prvá tohtoročná výstava v GOS v Rožňave predstaví tvorbu M. Kleinovej

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Názov výstavy odkazuje na transcendentálnu a mystickú realitu, kde je paradoxne umelý svet vnímaný ako bežná realita, uviedla kurátorka výstavy Gabriela Görgeyová.

Rožňava 2. februára (TASR) - Prvou tohtoročnou výstavou v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave bude autorská výstava Martiny Kleinovej s názvom Neviem kde, ale niekde tam. Vernisáž výstavy sa uskutoční v piatok popoludní, pre verejnosť bude prístupná do konca februára. TASR o tom informoval marketingový manažér Gemerského osvetového strediska (GOS) Róbert Šimko.

"Názov výstavy odkazuje na transcendentálnu a mystickú realitu, kde je paradoxne umelý svet vnímaný ako bežná realita. Autorka nás pozýva do intímneho, magického a tajomného sveta, ktorý vytvára svojimi obrazmi. Tento kontrast medzi umelým a prirodzeným ešte zvýrazňuje úprimnú otvorenosť a výpoveď umelkyne," uviedla kurátorka výstavy Gabriela Görgeyová.

Výtvarníčka z Rožňavy Martina Kleinová študovala umelecké návrhárstvo odevov a výtvarnú edukáciu. Skúsenosti zo štúdia uplatnila v praxi ako kostýmová výtvarníčka, autorka ilustrácií aj ako lektorka školy animovaného filmu. Donedávna bola zamestnankyňou GOS a s organizáciou naďalej spolupracuje ako lektorka a poradkyňa.

"Jednou z priorít Košického samosprávneho kraja je podpora a vyhľadávanie talentov prostredníctvom programu Talenty kraja. Výstava má preto ambíciu inšpirovať a povzbudiť mladých talentovaných tvorcov z regiónu k účasti v práve prebiehajúcich súťažiach vizuálneho umenia Výtvarné spektrum, AMFO a Cineama," doplnil Šimko.