Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Prvé kosenie v Bratislavskom kraji má byť s technikou za 594.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zariadenie disponuje napríklad dvojramenom, čím pomáha jedným traktorom robiť dva pracovné zábery v jednom slede.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) disponuje dvoma novými traktormi, ktoré budú primárne slúžiť na letnú údržbu cestných komunikácií. Prvé tohtoročné kosenie sa má realizovať už pomocou novej techniky. Celková suma obstaranej techniky je 594.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Obstarali sme nové cestné mechanizmy, ktoré uľahčujú cestárom prácu a zvyšujú kvalitu i bezpečnosť realizovaných prác počas výkonu údržby," uviedol predseda BSK Juraj Droba. Zariadenie disponuje napríklad dvojramenom, čím pomáha jedným traktorom robiť dva pracovné zábery v jednom slede. Skráti sa tak čas dopravných obmedzení a príde k menšiemu spomaleniu dopravy.

"Špeciálna zostava týchto zariadení umožňuje kosenie aj pod zvodidlami či okolo prekážok ako sú cestné smerové stĺpiky alebo zvislé dopravné značenie," dodal vedúci úseku správy a údržby ciest Správy ciest BSK Martin Samek. Traktor je podľa jeho slov doplnený napríklad o externý fukár na čistenie komunikácie za traktorom.