Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Prvú etapu výstavby plavárne v Lučenci ukončili

V meste Lučenec sa začali zemné a výkopové práce na projekte novej krytej plavárne, ktorú mesto za vyše 5,5 milióna eur postaví v susedstve plážového kúpaliska. Pláváreň plánujú dokončiť za 14 mesiacov, verejnosti by tak mala byť k dispozícii koncom roka 2023. Na snímke primátorka Lučenca Alexandra Pivková na mieste výstavby novej plavárne v Lučenci 31. augusta 2022. FOTO TASR - Lukáš Mužla Foto: TASR

Hotové sú zemné a výkopové práce, celý projekt je tak približne vo svojej tretine.

Lučenec 30. januára (TASR) – Prvú etapu výstavby novej krytej plavárne v Lučenci zhotoviteľ stavby už ukončil. Hotové sú zemné a výkopové práce, celý projekt je tak približne vo svojej tretine. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva.

"Plaváreň má taktiež vybudované svoje základy a ukončené sú aj inžinierske práce. V súčasnosti sa pracuje v budúcom suteréne stavby a začínajú sa budovať zvislé nosné konštrukcie spodnej stavby," priblížilo mesto. Výstavba podľa samosprávy pokračuje bez výrazných komplikácií a realizovaná je v súlade s uzavretou zmluvou.

Výstavbu plavárne realizuje lučenecká spoločnosť Construct, celkový rozpočet projektu predstavuje viac ako 5,5 milióna eur. Samospráva na krytú plaváreň získala z Fondu na podporu športu dotáciu vo výške 1,5 milióna eur, zvyšok financuje z vlastných a úverových zdrojov.

Nová krytá plaváreň v Lučenci vyrastie v blízkosti mestského kúpaliska a ďalších športovísk. Jej súčasťou bude 25-metrový bazén so šiestimi plaveckými dráhami i wellness centrum. Kapacita plavárne je projektovaná na 150 osôb, vzniknúť tu má približne 20 nových pracovných miest.

Výstavba novej plavárne v Lučenci odštartovala vlani v auguste, dokončená by mala byť tento rok. Niekdajšiu krytú plaváreň vo Vidinej zatvorilo mesto pre jej nevyhovujúci stav ešte v roku 2015.