Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Prvý máj pozdravia v obci Dojč opäť retro oslavami

Na archívnej snímke poľnohospodárske vozidlá počas retro prvomájového sprievodu v obci Dojč v okrese Senica. Foto: TASR - Martin Palkovič

Tradíciu humorných spomienok na socializmus založila partia priateľov, retro oslavy však majú z roka na rok viac fanúšikov a návštevníkov, rátajú ich na tisícky.

Dojč 1. mája (TASR/Teraz.sk) - V obci Dojč v okrese Senica si už 11. rok pripomenú 1. máj retro oslavami. Podujatie plné mávadiel, pionierskych šatiek a v duchu hesla Proletári všetkých krajín, spojte sa! sa začne v centre obce popoludní. Odštartuje ho neodmysliteľný prvomájový sprievod na čele s dychovou hudbou Šohaji, informovali o tom organizátori.

Tradíciu humorných spomienok na socializmus založila partia priateľov, retro oslavy však majú z roka na rok viac fanúšikov a návštevníkov, rátajú ich na tisícky. Aj v tomto roku sú pre nich pripravené stánky s občerstvením, remeselnými výrobkami, gazdovskými špecialitami a balónikmi pre deti. Nebudú chýbať ani ukážky retro automobilov a ostatnej techniky, ako sú staré traktory a podobne. Akciu organizuje 1. Záhorácky retro club a obec Dojč.

Miestni recesisti sa však neobmedzujú len na sviatok práce. Dobrým zvykom bolo pripraviť odľahčenú spomienku na November '89. S klubmi z vojenskej a policajnej histórie občanom ukázali, ako sa s ľuďmi zaobchádzalo, ak prejavili nesúhlas s oficiálnou politikou štátu.