Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prvý tohtoročný novorodenec v Banskej Bystrici je dievčatko Kristína

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prvá Banskobystričanka sa narodila až v závere prvého januára o 23.15.

Banská Bystrica 2. januára (TASR) – Prvým novorodencom, ktorý prišiel na svet v roku 2023 v banskobystrickej pôrodnici, je dievčatko Kristína. Narodila sa v nedeľu (1. 1.) večer s mierami 2460 gramov a 50 centimetrov. Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici o tom informuje na sociálnej sieti.

Pripomína, že v posledných rokoch je zvykom, že na prvé novoročné bábätko si musia v Banskej Bystrici počkať. "Kým v niektorých mestách oslavovali príchod drobčekov v tesnej následnosti príchodu nového roka 2023, prvá Banskobystričanka sa narodila až v závere prvého januára o 23.15 h," spresnila nemocnica s tým, že bábätko a aj jej mama Martina sú v poriadku.

Na urgentnom príjme Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici ošetrili počas Silvestra (31. 12.) spolu 25 pacientov. Pre TASR to v pondelok uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Poznamenala, že žiadneho z nich však neošetrili v súvislosti so zábavnou pyrotechnikou. Dodala, že zdravotný stav žiadneho pacienta si nevyžiadal hospitalizáciu.