Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prvý univerzitný TEDx na Slovensku pritiahol vyše 100 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dano Veselský

Univerzitný TEDx hostila Ekonomická fakulta UMB.

Banská Bystrica 10. októbra (TASR) – Prvý univerzitný TEDx na Slovensku sa niesol v príjemnej a inšpiratívnej atmosfére. Prišlo naň vyše 100 účastníkov a 15 rečníkov. Konštatovala to Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici, na pôde ktorej sa toto podujatie v uplynulých dňoch uskutočnilo.

Univerzitný TEDx hostila Ekonomická fakulta UMB a cestu naň si našli rečníci a profesionáli z rôznych oblastí, napríklad vzdelávania, športu, vedy, zdravého životného štýlu či podpory sociálne slabších.

"Prvý univerzitný TEDx na Slovensku spojil študentov, zamestnancov, absolventov i priateľov UMB. Som veľmi šťastný, že nešlo iba o bežnú konferenciu, kde sa ľudia stretnú, vypočujú si prednášky a idú preč. Vytvoril sa priestor na hlbšie networkovanie, vznik nových priateľstiev a stal sa mekkou inšpirácie pre všetkých, ktorí si k nám našli cestu," zhodnotil Michal Mešťan, organizátor TEDx UMB.

Podľa neho účastníkov zaujali workshopy, ktoré sa týkali vytvorenia kvalitnej sebaprezentácie či sociálnej siete LinkedIn, ako aj ďalšie témy.