Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Prvým dieťaťom roku 2022 v banskobystrickej pôrodnici je Timea

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Kým sa pôrodnice na Slovensku pretekali, kde sa ešte za zvukov ohňostrojov narodilo prvé bábätko roku 2022, v Banskej Bystrici sme si na jeho príchod museli počkať, dodala nemocnica.

Banská Bystrica 3. januára (TASR) – Prvým dieťaťom v roku 2022 narodeným v pôrodnici v Banskej Bystrici je dievčatko Timea. Narodila sa 2. januára v ranných hodinách, vážila 2760 gramov a merala 52 centimetrov. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica o tom v pondelok informovala na sociálnej sieti.

„Kým sa pôrodnice na Slovensku pretekali, kde sa ešte za zvukov ohňostrojov narodilo prvé bábätko roku 2022, v Banskej Bystrici sme si na jeho príchod museli počkať až do 2. januára," dodala nemocnica.

V susednej, zvolenskej pôrodnici privítali prvé dieťatko nového roka v sobotu (1. 1.). Malá Nela pri pôrode vážila 2730 gramov, merala 51 centimetrov a doma ju čaká šesť súrodencov. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

„Prvé dieťatko roka 2022 v Nemocnici Svet zdravia Žiar nad Hronom prišlo na svet 1. januára 2022 o 1.38 h. Je ním dievčatko, ktoré dostalo meno Jasmína. Vážila 2650 gramov a meria 47 centimetrov. Narodila sa mamičke Nikole zo Žiaru nad Hronom,“ uviedla pre TASR hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.