Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Medzilaborce a Fričovce ponúknu možnosť zaočkovať sa bez registrácie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vo Fričovciach záujemcov zaočkujú v piatok (8. 10.) v zasadačke obecného úradu rovnako v čase od 10.00 h do 17.00 h. Jednodávkovú vakcínu Janssen by tam malo dostať 100 ľudí.

Prešov 4. októbra (TASR) - Prešovský samosprávny kraj (PSK) má na najbližšie dni naplánované ďalšie očkovacie akcie. Počas týždňa sa k vakcíne proti ochoreniu COVID-19 budú môcť dostať záujemcovia bez registrácie v Medzilaborciach a Fričovciach. Cez víkend (9. - 10. 10.) sa znova otvorí aj jedno z veľkokapacitných očkovacích centier, a to v Prešove na novej adrese, a tímy budú očkovať i v dvoch obchodných centrách (OC). TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

V Medzilaborciach sa bude očkovať v stredu (6. 10.) v priestoroch Mestskej knižnice na Mierovej ulici v čase od 10.00 h do 17.00 h. Očkovací tím v zložení lekár, sestra a záchranár bude mať k dispozícii 200 jednodávkových vakcín od spoločnosti Johnson & Johnson. Vo Fričovciach záujemcov zaočkujú v piatok (8. 10.) v zasadačke obecného úradu rovnako v čase od 10.00 h do 17.00 h. Jednodávkovú vakcínu Janssen by tam malo dostať 100 ľudí.

Kraj v sobotu otvorí verejnosti opätovne aj svoje veľkokapacitné centrum v Prešove. To sa po novom presunulo zo Športovej haly Hotelovej akadémie na Okružnej ulici do spoločenských priestorov Strednej odbornej školy technickej na Volgogradskej ulici. Čas očkovania v sobotu je stanovený od 9.00 h do 15.00 h.

Najbližší víkend sa znovu zrealizuje i očkovanie v dvoch OC, kam sa naposledy prišlo zaočkovať 331 ľudí. Naplánované je na nedeľu v OC na ulici Armádneho generála Svobodu na sídlisku Sekčov v Prešove aj v OC na Dlhých Honoch v Poprade v štandardnom čase od 10.00 h do 18.00 h. Kraj má na tento víkendový deň pre obe miesta pripravených spolu 600 vakcín Janssen.

PSK realizuje očkovanie proti ochoreniu COVID-19 od februára 2021 a doteraz podal takmer 200.000 vakcín proti novému koronavírusu. Aktuálne sa intenzívnejšie zameriava na očkovanie v obchodných centrách, taktiež na vakcináciu v obciach kraja a vo veľkých výrobných spoločnostiach.